Норвежкото правителство предложи на парламента да поръча още системи за противовъздушна

...
Норвежкото правителство предложи на парламента да поръча още системи за противовъздушна
Коментари Харесай

Норвегия планира да достави на Украйна още системи за ПВО NASAMS

Норвежкото държавно управление предложи на парламента да поръча още системи за противовъздушна отбрана NASAMS, част от които се чака да бъдат трансферирани в Украйна. Това заяви държавното управление на Норвегия на 9 февруари на уеб страницата си, написа украинското издание " Европейска истина ", представено от " Ройтерс ".

Мобилната зенитно-ракетна система със междинен обхват NASAMS (Norwegian Advanced Surface-to-air Missile System) е предопределена за поразяване на въздушни цели на дребна и междинна височина при всевъзможни метеорологични условия. Комплексът е създаден от норвежката компания Norwegian Kongsberg companies взаимно с американската компания Raytheon Company System.

Стойността на поръчката се прави оценка на 3,45 милиарда норвежки крони - повече от 300 милиона евро.

" Норвежката система NASAMS избавя живота на украинците и предотвратява разрушаването на здания и инфраструктура. Руските ракетни и безпилотни офанзиви са огромни и брутални, тъй че противовъздушната защита е извънредно значима за Украйна ", цитира Украинска истина думите на норвежкия министър на защитата Бьорн Арилд Грам.

В същото време, както отбелязва изданието, министърът е угрижен Норвегия допустимо най-бързо да придобие системи за противовъздушна защита за личната си отбрана. Все още не е известно каква част от поръчаното оръжие ще отиде в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР